Et af vores yndlings CMS’er: WordPress

Skrevet af:

Anders

WordPress er det største CMS i verden, det er rigtigt godt men kan også være dårligt. Det betyder fx at det er her mest udvikling bliver lavet, det er også her der er flest plugins & moduler, ulempen er at det er også her der er mest hacking.

Nogen af verdens største sider er lavet i WordPress, samme er nogen af verdens mindste sider, fx denne side er lavet i WordPress og vi internet i Cherry har omkring 10 WordPress sider som vi vedligeholder og laver indhold til til dagligt.

Det gør det billigt og let at lave sider til WordPress, gør at du altid kan tage dit projekt videre til en anden.
Angående hacking så er WordPress let at sikre, så de fleste ikke kan komme ind.

WordPress er anerkendt som et af de mest populære og kraftfulde systemer til oprettelse og forvaltning af hjemmesider af flere grunde:

  1. Brugervenlighed og Fleksibilitet: WordPress er kendt for sin brugervenlighed, hvilket gør det til et ideelt valg for både nybegyndere og avancerede brugere. Dets intuitive brugergrænseflade gør det let at oprette og administrere indhold uden at kræve dyb teknisk viden.
  2. Størst i Verden på Grund af Dets Åbne Kildekode og Fællesskab: En væsentlig årsag til WordPress’ dominans er dets åbne kildekode-struktur, der tillader brugere og udviklere at tilpasse og forbedre systemet. Dette har skabt et enormt fællesskab af bidragydere, der udvikler temaer, plugins og værktøjer, som forbedrer systemets funktionalitet og tilgængelighed.
  3. Ideelt til Både Visitkort Sider og Sider med Meget Indhold: WordPress er ekstremt alsidigt, hvilket gør det ideelt til både enkle visitkort sider og komplekse sider med masser af indhold. For enkle sider tilbyder WordPress hurtige og effektive løsninger, mens dens robuste indholdsstyringssystem (CMS) og udvidelsesmuligheder gør det velegnet til sider med omfattende indhold og funktioner.
  4. SEO-Venlighed: WordPress er designet med hensyn til søgemaskineoptimering (SEO). Med forskellige SEO-plugins, som Yoast SEO, er det nemt at optimere hjemmesider for bedre synlighed i søgemaskiner.
  5. Sikkerhed og Regelmæssige Opdateringer: Selvom intet system er 100% sikkert, er WordPress kendt for at være et sikkert platform, og dets regelmæssige opdateringer sikrer løbende forbedringer og sikkerhedsrettelser.
  6. Stærk Tilpasningsevne: Med tusindvis af temaer og plugins, både gratis og premium, giver WordPress brugerne mulighed for at tilpasse deres hjemmesider præcis efter deres behov og ønsker.
  7. Gratis. Man kan ikke argumentere imod gratis.

Disse kvaliteter har bidraget til, at WordPress har opnået sin status som en førende platform inden for hjemmesideopbygning og -forvaltning, der tjener et bredt spektrum af brugere og behov.

Da WordPress blev lavet var vi med, det er vi stadig

WordPress blev bygget da sider var kompliceret, cms’er var lavet af nørder til nørder og nettet ikke vidste hvad blogging var endnu. I dag er det ikke meget anderledes, WordPress er stadig bygget så alle, som har prøvet en computer før, kan få det til at virke, lave ændringer og lave nye sider og funktioner. Det er endda blevet endnu lettere, da wordpress har udviklet sig meget siden det udkom May 27, 2003 (for 20år siden).

Her er dashboard’et til wordpress:

Her er hvordan man laver indlæg:

Det ser advanceret ud, men det er intet imod hvilke funktioner du får ud af WordPress, uden at skulle installere noget ekstra.

Billedehåndtering er også super i WordPress, det interne system er let at bruge, det retter dine fejl automatisk og fortæller dig når der er noget du ikke kan, det samme i frontenden, her gør wordpress brug af de nyeste HTML standarder så forskellige enheder får de rigtige billeder som er komprimeret og har den rigtige størrelse til dem. Og hvis man vil have noget mere? Så er der 1000vis af moduler som gør det hele bedre.

Hvordan laver vi WordPress sider?

Vi indstiller WordPress på denne måde:
Vi starter med at indstille WordPress så en hacker som allerede er kommet igennem vores login system har svære ved at ændre noget, vi gør det samme med plugins, fx et modul til så man ikke kan skrive forkert kode mere end et par gange og at man slet ikke har adgang til vores backend hvis man kommer fra de lande som normalt laver hacking.
På større sider flytter vi også backenden så den er svære at finde og blokere alle som forsøger at få adgang med forkert kode.

Vi installere også et modul som holder øje med hvad der er blevet ændret på siden løbende, så vi kan gå tilbage og se hvad der er sket, både når vi selv har lavet fejl eller når andre har. Dette fungere også som backup da man altid kan ændre sider tilbage til ældre versioner.

Backup bruger vi lidt forskelligt, vi synes det er vigtigt at have mere end en enkelt backup, så vi tager en backup af alt indholdet på siden hver uge, til en ekstern server også tager vi en backup af alle filer og indhold via vores server hver uge også, vi har første backup liggende i årevis og anden liggende i ca. en måned.

Vi installere også en masse andre moduler, fx Yoast SEO, Yoast Duplicate Post, Yet Another Related Posts Plugin, Search meter og mere. alle disse for at hjælpe siden med at få mere indhold, gøre det lettere at oprette indhold og gør det lettere at finde på nyt indhold.

Tit har det Tema vi vælger på siden også en masse krav til plugins. Dem installere vi også.

Vi bruger gratis moduler til alt dette. Tema’er betaler vi som regel for, da kvaliteten er noget bedre når man betaler for dem.

Men spørg endeligt hvis du vil vide mere.