Et af vores yndlings Shop systemer: Prestashop

Skrevet af:

Anders

Anders fra Cherry har brugt Prestashop i mange år, han ejer stadig en stribe af webbutikker som er baseret på Prestashop. Julius og Ravi fra Cherry har også tidligere drevet store Prestashop butikker.

Derfor har vi mange års erfaring med Prestashop. Og har lavet næsten alt i systemet. Anders har brugt systemet i 12 år, har 8 butikker på det, 10.000 produkter, 5 forskellige sprog. Julius og Ravi havde en butik med brugte iPhones, som de havde i mange år.

Kort om Prestashop

PrestaShop tilbyder en række fordele for dem, der ønsker at oprette og drive en webshop. Dette system giver brugerne mulighed for at skræddersy deres online butikker med en bred vifte af tilpasningsmuligheder, hvilket gør det muligt at skabe et unikt udseende og en unik følelse, der passer til deres brand. Med sin intuitive brugergrænseflade kan selv dem uden teknisk ekspertise nemt navigere i oprettelsen og vedligeholdelsen af deres webshop, hvilket reducerer behovet for at ansætte specialiseret personale. PrestaShop kommer også med et omfattende sæt af funktioner, der understøtter alt fra produktstyring til betalingsprocessering, hvilket gør det til en alt-i-en-løsning for e-handel.

Derudover er PrestaShop kendt for sin skalerbarhed, hvilket betyder, at det kan vokse sammen med din virksomhed. Uanset om du starter småt eller allerede driver en etableret online butik, kan PrestaShop tilpasse sig dine skiftende behov. Dette er især værdifuldt i den hurtigt skiftende verden af e-handel, hvor evnen til hurtigt at reagere på markedsændringer kan være afgørende for succes.

Sikkerheden ved at bruge PrestaShop er også værd at bemærke. Med regelmæssige opdateringer og en aktiv udviklerfællesskab sikres det, at din webshop forbliver sikker mod trusler. Dette giver ikke kun ro i sindet for butiksejere, men hjælper også med at opbygge tillid hos kunderne, hvilket er essentielt for at drive forretning online.

Endelig er PrestaShop’s globale fællesskab en uvurderlig ressource. Med tusindvis af udviklere og butiksejere, der aktivt deler viden, plugins og temaer, er der en rigdom af support tilgængelig. Dette fællesskab kan hjælpe med at overkomme udfordringer og inspirere til nye ideer, hvilket sikrer, at din webshop forbliver på forkant med e-handelstrends.

Det vi elsker ved Prestashop

Vi elsker at det er lavet til webshop, så du skal ikke lave standard funktioner eller installere moduler, Prestashop kan levere en fin webshop uden et eneste modul udover standard modulerne.

Prestashop er også hurtigt og lavet fra starten til at håndtere SEO, det gør det let at udvide og få bedre og bedre resultater med sin butik.

Multi domæne systemet, lager systemet, multi valuta systemet, multi sprog systemet er alle fejlfrie, det betyder rigtigt meget at man ikke skal rette fejl og kan bruge sin tid på sine produkter og markedsføring i stedet for.

Prestashop er bygget på systemer så det er let at kode funktioner selv og hvis du mangler funktioner er har selv en 10 år gammel Prestashop et API så du kan få de fleste tal og funktioner ud i andre systemet.

Prestashop kan håndtere 100vis af ordre om dagen, 100vis af ordre i minuttet og sikkert mere, det eneste det kræver er en stor nok server. I vores mange år med systemet er det meget sjældent systemet er gået ned eller lavet fejl.

Problemerne med Prestashop

Prestashop har ikke udviklet sig meget de sidste mange år, så der er ikke noget moderne ved Prestashop længere.

Cache er ikke bygget ind fra bunden i Prestashop, og i det hele tager er der mange funktioner som ikke kommer standard, fordi du så skal købe et modul til det, det er underligt og ødelægger meget, Cache havde været bedre og hurtigere hvis det var bygget ind fra starten, samme med et Feed modul, hvis Prestashop selv havde bygget det havde det været meget hurtigere end når de lader 3.parts firmaer bygge det.
Det skal lige siges at Cache er bygget ind i Prestashop, men det har meget lille effekt og gør næsten ikke siden hurtigere, derfor bruger vi eksterne moduler som virker.

Prestashop moduler

Prestashop er et af de store gamle systemer, derfor er der mange moduler til det. De fleste danske betalingsystemer, de danske regnskabsystemer osv har moduler til Prestashop, så det er let at komme igang. Ellers har vi i Cherry lavet 100vis af moduler til prestashop selv.

Prisen på Prestashop?

Prestashop er gratis, det eneste det kræver er en server, sådan en koster omkring 100kr/md og op efter, afhængig af hvor mange besøgende du har og hvor optimeret din Prestashop er.

Der er dog et par moduler vi anbefaler at købe til Prestashop, fx et Cache modul, et Feed modul, et godt tema, men alle disse udgifter er engangsudgifter, så du ender ikke med at skulle betale måned efter måned for et modul.

Her er en simpel side: Cache modul(140euro), feed modul(190euro), popup modul(70euro), tema (~150euro). Så du kan let komme igang med Prestashop for under 5.000kr.