SEO Topical Authority SEO forklaret

Skrevet af:

Anders

Jeg har tidligere skrevet om at Links betyder ikke længere noget i SEO, her er en uddybning af det, og hvordan vi gør for at opnå gode placeringer alligevel.

Topical Authority inden for søgemaskineoptimering (SEO) er et koncept, der handler om at etablere en webside eller en forfatters ekspertstatus inden for et bestemt emneområde. Denne autoritet opnås ved at skabe dybdegående og omfattende indhold, der dækker et emne fra forskellige vinkler. Det er ikke kun mængden af indhold, der tæller, men i høj grad kvaliteten og relevansen. For eksempel, hvis en hjemmeside konsekvent producerer velforsket og detaljeret indhold om sund ernæring, kan den opnå Topical Authority på dette område.

En vigtig del af at opbygge Topical Authority er at skabe et netværk af interne links, som forbinder relaterede artikler på hjemmesiden. Dette hjælper søgemaskiner med at forstå sammenhængen mellem forskellige stykker indhold og den samlede viden om emnet.

Google og andre søgemaskiner vægter ekspertise, autoritet og troværdighed, især for sider, der berører kritiske emner som sundhed eller finansiering. Dette betyder, at hjemmesider, der demonstrerer en dyb forståelse og autoritet inden for deres niche, vil have større chancer for at rangere højt i søgemaskineresultaterne.

Ydermere er brugeroplevelsen på hjemmesiden også afgørende for opbygningen af Topical Authority. En side, der er let at navigere, indlæses hurtigt og er optimeret til mobilbrug, vil sandsynligvis engagere brugerne mere, hvilket kan ses i form af længere besøgstid og lavere afvisningsprocenter. Disse brugerinteraktioner sender positive signaler til søgemaskinerne om hjemmesidens værdi og relevans.

Samlet set er Topical Authority en vigtig faktor i SEO, da den ikke kun hjælper med at forbedre synligheden i søgemaskiner, men også med at etablere en hjemmeside som en pålidelig kilde inden for sit emneområde. Dette kræver en vedvarende indsats i at producere kvalitetsindhold, opretholde en god og hurtig brugeroplevelse.

Hvorfor er Topical Authority vigtigt for SEO?

Topical Authority er den nye måde at lave SEO på, det er lavet til at gøre det let og billigt for Google at vise dine resultater i søgningerne.

Google er en forretning og servere er dyre. Hypotesen bag Topical Authority er at hvis du beviser, for Google, at du ved en alt om en niche så kommer du også op næste gang du udgiver et indlæg inden for samme enme. Så Google giver dig ekspert status, hvis du beviser du er det.

Så hvis man har de bedste artikler om hjemmesko, hvordan man bruger dem, hvordan de er lavet, hvad der gør en hjemmesko til en hjemmesko og får får meget trafik på det. Så kommer du også op i søgeresultaterne når du begynder at sælge hjemmesko på din side. Bliver du ekspert i hjemmesko kan du udkonkurrerer de store platforme, fordi de ikke er eksperter i andet end priser.

Hvis du beviser du ved alt om en enme så er det let og billigere for google at blive ved med at sende brugere til dig, når du udgiver andre artikler om samme enme. De behøver altså ikke gennemgå hele nettet for svar på hjemmesko problemer igen, fordi du helt sikkert også ved noget om næste spørgsmål du svare på inden for din niche.
Altså det bliver billigere at være Google for Google.

Hvorfor virker Topical Authority?

Google placeringer har længe været baseret på hvordan brugerene interagere med din side, hvis brugeren stiller google et spørgsmål og brugeren besøger en side som ikke var relevant, kommer brugeren hurtigt tilbage til google igen, så var resultatet ikke det rigtige og Google forsøger at vise et andet resultat næste gang.

Virkeligheden fungere også sådan, du går til en fagmand når du har et fagproblem. Så har du et problem med din mur når du til en murer, samme murer har også lettere med at sælge mursten til dig senere.

Det er derfor webshops med rigtigt gode priser, eller rabat, klare sig meget bedre end dem som bare har vejledende udsalgspris, det er ultimativt altid brugeren som bestemmer hvem der ligger nummer 1 på Google, og kunderne vil hellere have en god pris eller rabat.

For at komme med et eksempel der passer med flere af jer så har ifixit, en siden om reparation af elektronik, lettere ved at få placeringer om reparationsudstyr end alle andre, fordi de i forvejen har bevist de ved alt om reparationer.

Hvordan bruger vi Topical Authority på en ny side?

Skriv rigtigt godt indhold inden for et enme, som i rigtigt godt indhold, 10x bedre end de andre.

Volumen på søgningerne betyder meget, det gør konkurrencen på søgeordet ikke, det handler om at bevise at alt du udgiver på nettet er rigtigt godt. Så vælg nogen lette søgeord til at starte med. Google kan ikke se forskel på et svært spørgsmål og et let spørgsmål, men de kan se forskel på hvor mange brugere du hjælper, jo flere du hjælper jo større problem løser du for Google.

Indhold er super vigtigt. Design er også vigtigt, men kun hvis det er dårligt. Det handler om ultimativt om at være det endegyldige svar på hvad end spørgsmål du svare på på Google. Mål på din bounce rate, hvis den bliver bedre og bedre er det godt, hvis du retter noget og den bliver dårligere så ret det tilbage.

Bounce rate er en måling i webanalyse, der viser procentdelen af besøgende på en hjemmeside, som forlader siden uden at interagere med den, for eksempel ved at klikke på et link, udfylde en formular eller se flere sider. En høj bounce rate kan indikere, at siden ikke lever op til brugernes forventninger eller behov.

GPT4
  1. Skriv rigtigt godt indhold, vælg 10 søgeord med lav konkurrence og mellem til høj volumen
  2. Se dine søgeresultat placeringer blive langsomt bedre og bedre.
  3. Vent til der kommer en Core update på Google, det sker ~hver 3måned.
  4. Se dine søgeresultat placeringer gå drastisk op.
  5. Udgiv 10 nye søgeord.
  6. Gør trin 1-5 igen.
  7. Gå efter svære og svære søgeord.

Hvordan laver du Topical Authority på en gammel side?

Ultimativt ville man slette alt indhold på siden og starte forfra. Men det kan man ikke.

Så på en side som allerede er igang og allerede er en forretning bygger man artikler inden for nichen eller emnet uden nogen tanker for hvad der kan betale sig, man svare på så mange spørgsmål, også dem som gør lidt ondt af svare på, fx i en af vores andre forretninger svare man på hvordan man selv kan skifte skærmen i sin smartphone, selvom det er det forretningen lever af. Her kan man også svare på software problemer, selvom det ikke er noget forretningen får noget ud af.

Det eneste vigtige er at man tager det seriøst, skriv rigtigt godt indhold, også til de søgeord hvor du aldrig kommer til at tjene nogen penge på det.

Hvorfor er Google core update vigtigt for Topical Authority?

Når Google laver deres core update er det her sider bliver inddelt i en ny rangorden, der er nok 3 i rangordenen på Google, du vil gerne være i den bedste.

Du kan se hvor i rangordenen du er ved at udgive et nyt indlæg og tjekke hvor langt tid der går før det kommer med i index for google, går der en dag eller 2 er du øverst i rangordenen, det er her du gerne vil være.

Det er kun i forbindelse med en core update du kan rykke dig meget op eller ned, imellem core update er du i en fold du ikke kan bevæge dig ud af, så her kommer du kun til at rykke en smule på dine placeringer.

Ingen ved hvornår der kommer en core update, men du kan følge med i forskellige værktøjer fx Ahref når det er sket.